Επιλογές χρήστηPowered By Saaraan

Διαφημίσεις

Για να διαφημιστείτε και εσείς μαζί μας, χρησιποιήστε την φόρμα επικοινωνίας.
Καλώς ήρθατε στην Αγία Άννα (Κούκουρα)

Το χωριό βρίσκεται στην Βοιωτία (επαρχία Λιβαδειάς) και είναι χτισμένο στον κεντρικό Ελικώνα και συγκεκριμένα στους πρόποδες της ψηλότερης κορυφής του της Παλιοβούνας (1748 μ ) σε υψόμετρο 750 μ. Βρίσκεται σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από την Αθήνα και 15 χιλιομέτρων από τον επαρχιακό δρόμο Θήβας–Λιβαδειάς.
Ο Ελικώνας βρίσκεται ανάμεσα στον Κιθαιρώνα και τον Παρνασσό από Ανατολή προς Δύση και την Κωπαΐδα και τον Κορινθιακό κόλπο από Βορρά προς Νότο.
Ο Ελικώνας είναι γνωστός από την αρχαιότητα σαν κατοικία των Μουσών, "Ελικωνιάδες Μούσες". Σε μία από τις πλαγιές του ο Μυθικός Πήγασος χτύπησε με την οπλή του και βγήκε νερό από την "Ιπποκρήνη". Ο Παυσανίας έφτασε μέχρι τον Ελικώνα και αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, την Κοιλάδα των Μουσών , την αρχαία Κορώνεια, την πύλη όπου ο Ηρακλής "χάροντας" ανέβηκε από τον Άδη φέρνοντας μαζί του το σκυλί του Άδη, το σπήλαιο της Νύμφης Κορώνειας, το Λιβήθριον όρος, την Βούλιδα.
Η περιοχή της Αγίας Άννας αναφέρεται στην αρχαιότητα ως "Ιππωταί" πόλισμα που ανήκε στην αρχαία Κορώνεια.
Τα Κούκουρα εμφανίζονται στα Οθωμανικά φορολογικά κατάστιχα ως Εληνοχώρι μέχρι τριάντα (30) οικογένειες στις εξής χρονολογίες: 1466, 1506, 1570, 1642.
Στα χρόνια της επανάστασης του 1821 εμφανίζονται οι κουκουραίοι να ενισχύουν τον αγώνα με χρήματα και "σφαχτά" παίρνοντας από τους Κριεζιώτη και Μακρυγιάννη έγγραφες αποδείξεις ότι η "Πατρίδα" τους οφείλει.
Μετά την απελευθέρωση εντάσσεται στον Δήμο Κορώνειας και μετέπειτα στον Δήμο Πέτρας, ώσπου να παραμείνει αυτόνομη ως κοινότητα Κουκούρων, το 1969 θα αλλάξει ονομασία από "Κούκουρα" σε Αγία Άννα. Με τον Καποδίστρια ανήκε
στον δήμο Κορώνειας. Σήμερα ανήκει στον Καλλικρατικό Δήμο Λιβαδειάς.
Η σημερινή Άγία Άννα ή τα σημερινά Κούκουρα ως ένα ορεινό κτηνοτροφικό χωριό προσπαθεί να βρει το δρόμο του μέσα σε ένα σύγχρονο κόσμο με ένα φυσικό περιβάλλον που του επιτρέπει να προσπαθήσει να αναπτυχθεί τουριστικά επενδύοντας κυρίως μέσω των LIDER σε επιχειρήσεις, όπως Ξενώνες, Ταβέρνες, Καφέ κτλ…
 

 

 
............................................................................. Μουσική

   .......................................... Basilis papakonstantinou...>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017-18

ΕΠΣΒοιωτίας  Β' Κατηγορία Α' Όμιλος

 

4η αγωνιστική  5-11-17

Γήπεδο Αγίας  Άννας 

Πήγασος – Άσκρη  2-0

Με 2-0 νίκησε ο Πήγασος επιστρέφοντας μετά από  2 αγωνιστικές πάλι στις νίκες .Ένα εύκολο απόγευμα για την  ομάδα της  Αγίας Άννας έχοντας απέναντι στην ομάδα της Άσκρης η οποία παρουσιάστηκε αρκετά αδύναμη μη μπορώντας να δημιουργήσει προβλήματα  σε κανένα σημείο του αγώνα .Ο Πήγασος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού  σε όλο το 90’λεπτο  χωρίς να κάνει όμως το μεγάλο παιχνίδι κάτι που φαίνεται και από το σκορ,  για τον Πήγασο το πρώτο γκολ ήρθε  στο 29’ μετά από κόρνερ του Λούλου ο Αντωνόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Και στο 62’ μετά από κόρνερ του Lesi ο Μερεντίτης έκανε με πλασέ  το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα

 

ΠΗΓΑΣΟΣ: Κορογιάννος – Μίχος – Fetsani –Leka – Αργυρίου – Μερεντίτης – Λιόντος – Λούλος – Αντωνόπουλος  - Lesi– Κατσίμας Αγγ.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ: Αντωνόπουλος – Κατσίμας  Αγγ – Αργυρίου

ΑΛΑΓΕΣ:     50’    Σολωμός  -----à     Μίχος

                    60’     Στάμος     -----à     Λούλος

                    78’     Κατσίμας Γ ----à   Αντωνόπουλος

Γκολ:   29’ Αντωνόπουλος

            62’  Μερεντίτης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασιλιάς Κ. ………….  Καλός

4η αγωνιστική

ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΙ  1-0

ΡΗΞΗ  – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ  0-2

ΛΑΦΥΣΤΙ – ΠΑΥΛΟ 4-1

ΠΗΓΑΣΟΣ – ΑΣΚΡΗ  2-0

ΚΑΣΤΡΟ – ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΔΟΜΒΡ  2-3

Ρ: ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ

 

3η αγωνιστική

Κυριάκι  15-10-17

Κυριάκι – Πήγασος   5-1

Με το βαρύ σκορ  5-1  έχασε ο Πήγασος στο Κυριάκι από την τοπική ομάδα .Δίκαιο το αποτέλεσμα με τους μικρούς του Πήγασου να μην τα καταφέρνουν με το βαρύ (με φυσικό χόρτο)γήπεδο και να μένουν πολύ νωρίς από δυνάμεις αποτέλεσμα εκτός από την φάση του γκολ της ισοφάρισης να μην καταφέρουν να δημιουργήσουν άλλη επικίνδυνη φάση για τον τερματοφύλακα του Κυριακίου.

Το σκορ άνοιξε νωρίς μόλις στο 10’ για το Κυριάκι 1-0 . Ο Πήγασος ισοφάρισε στο 18’ με τον Λούλο και από εκεί και πέρα τον λόγο είχαν οι έμπειροι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Κυριακίου. Στο 29’ προηγηθήκανε στο σκορ με 2-1 και στο 42’ έκλεισε το ημίχρονο με 3-1.

Στο Β’ ημίχρονο το Κυριάκι πέτυχε άλλα δυο γκολ  στο 64’ 4-1  και στο 77’ 5-1 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

ΓΚΟΛ:  10’ 1-0 …. 18’ 1-1 Σολωμός ….  29’ 2-1 … 42’  3-1….. 64’ 4-1 ….77’  5-1     

ΠΗΓΑΣΟΣ: Κορογιάννος – Μίχος – Fetsani -Leka– Αργυρίου – Μερεντίτης – Λιόντος – Αντωνόπουλος – Λούλος -  Lesi– Σολωμός

ΑΛΑΓΕΣ :   45’  Κατσίμας  Αγγ. ……… Σολωμός

                   65’  Στάμος ………………….. Αντωνόπουλος

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ : Αργυρίου – Λούλος – Leka

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ :  Λέτσας   ……..    Καλός

 

ΕΛΙΚΩΝΑΣ  ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ – ΠΑΥΛΟ  4-0

ΚΥΡΙΑΚΙ – ΠΗΓΑΣΟΣ  5-1

ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ – ΛΑΦΥΣΤΙ  -----

ΑΣΚΡΗ – ΚΑΣΤΡΟ  0-1

ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ – ΡΗΞΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  5-0

Ρ: ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

 

ΕΠΟΜΕΝΗ  4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΙ

ΡΗΞΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  - ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

ΛΑΦΥΣΤΙ  - ΠΑΥΛΟ  

ΠΗΓΑΣΟΣ  - ΑΣΚΡΗ

ΚΑΣΤΡΟ  - ΕΛΙΚΩΝΑΣ  ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ

Ρ: ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ

 

 

2η αγωνιστική

ΚΑΣΤΡΟ  8-10-17 

ΚΑΣΤΡΟ-ΠΗΓΑΣΟΣ   3-2

Άδικη ήττα για τον Πήγασο στο Κάστρο από την τοπική ομάδα με 3-2.

Μια πολύ αυστηρή απόφαση της Διαιτητού του αγώνα μόλις στο 9΄και μια καραμπόλα στο τρίτο γκολ στέρησαν από τον Πήγασο την νίκη,  και στην συνέχεια την ισοπαλία .Το  σκορ άνοιξε στο 2’ για τους γηπεδούχους σε 1-0 και αμέσως στο 5’ το 2-0. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 9’ σε μια διαμαρτυρία μετά από κίτρινη κάρτα του Μάνεση έφερε και μια δεύτερη κίτρινη και στην συνέχεια κόκκινη για τον ποδοσφαιριστή του Πήγασου. Υπερβολική η αντίδραση  μετά την πρώτη κίτρινη αλά και ακόμα πιο αυστηρή η δεύτερη κίτρινη/κόκκινη από την Διαιτητή του αγώνα χωρίς καμία ανοχή στην πρώτη διαμαρτυρία του αγώνα ,που ανάγκασε τον Πήγασο να συνεχίσει 85’ λεπτά αγώνα με 10 παίχτες και να του στερήσει την δυνατότητα στο δεύτερο ημίχρονο να διεκδικήσει την νίκη.

Ένα πολύ κακό πρώτο 15’ λεπτό για τον Πήγασο με δύο γκολ και μια αποβολή και από εκεί και πέρα ισορρόπησε το παιχνίδι είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Λιόντο για να επικρατήσει απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο να ισοφαρίσει το σκορ χωρίς να μπορέσει να κάνει τη ανατροπή. Ότι δεν κατάφερε ο Πήγασος το πέτυχε η ομάδα του Κάστρου στις καθυστερήσεις στο 92’ με μια καραμπόλα έκανε το 3-2 για να κερδίσει τελικά τον αγώνα και τους τρείς βαθμούς. Κορυφαίος για τον Πήγασο ο Λιόντος που εκτός από την πολύ καλή απόδοση είχε  μια πολύ καλή ευκαιρία στο Α’ ημίχρονο και 2 γκολ στο δεύτερο.

ΓΚΟΛ:       2’     1-0

               7’      2-0

               38’    2-1  Λιόντος

               76’    2-2   Λιόντος

               92’    3-2       

 

ΠΗΓΑΣΟΣ  Κορογιάννος – Κουσαδιανός – Fesani– Leka-  Αργυρίου – Lesi -  Κατσίμας  Αγγ – Λιόντος – Αντωνόπουλος – Μάνεσης – Χριστοδούλου -  

ΑΛΑΓΕΣ :    65’ Μερεντίτης ….  Αντωνόπουλος

                    77’ Λούλος …..   Χριστοδούλου

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ: Λιόντος – Αργυρίου – Leka - Lesi

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:  Καλή 

 

ΡΗΞΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΙ   2-0

ΛΑΦΥΣΤΙ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ   0-2

ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ – ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ   1-2

ΚΑΣΤΡΟ-ΠΗΓΑΣΟΣ  3-2

ΠΑΥΛΟ – ΑΣΚΡΗ   4-0

Ρ: ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

 

 

1η αγωνιστική

ΠΗΓΑΣΟΣ-ΠΑΥΛΟ 4-0

Γήπεδο  Αγίας  Άννας  - 1-10-17

  Με νίκη ξεκίνησε ο Πήγασος τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ΕΠΣ Βοιωτίας 2017-18 Α’ όμιλος. Ένα εύκολο απόγευμα όπως φαίνετε και από το σκορ. Η ομάδα του Παύλου άντεξε μόνον  ένα ημίχρονο,  με τον Πήγασο να πετυχαίνει ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε σωστά από τον Διαιτητή του αγώνα.

Σο δεύτερο ημίχρονο η φιλοξενούμενοι έμειναν από δυνάμεις και ο Πήγασος επικράτησε επιτυχαίνοντας τέσσερα γκολ.

Το σκορ άνοιξε νωρίς στο Β’ ημίχρονο με τον  Μάνεση να κάνει το 1-0  στο 49’, ο ίδιος παίχτης στο 56’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι  έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα είχαν σειρά οι μικροί του Πήγασου με τον Χρισοδούλου να κάνει το 3-0 στο 69’ και τον Λιόντο να πετυχαίνει γκολ στο 82’ κλείνοντας έτσι το σκορ στο 4-0.  

 

ΓΚΟΛ:     49’    1-0     Μάνεσης

              56’     2-0    Μάνεσης    πέναλτι

              69’     3-0    Χριστοδούλου

              82’     4-0    Λιόντος     

 

ΠΗΓΑΣΟΣ: Κορογιάννος – Κουσαδιανός – Μίχος – Αργυρίου – Leka – Fetsani–

Κατσίμας  Αγγ. – Λιόντος – Αντωνόπουλος – Μάνεσης – Χριστοδούλου

 

ΑΛΑΓΕΣ:         58’     Λούλος  ------------Αντωνόπουλος

                     67’     Κατσίμας Γ. --------Κουσαδιανός

                     72’     Σολωμός  --------- -Μάνεσης

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ:  Fetsani -  Λιόντος   -  Χριστοδούλου  -  Αργυρίου - Μάνεσης

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:  Καρβούνης  Λουκάς  ……   Καλός

 

ΠΗΓΑΣΟΣ – ΠΑΥΛΟ  4-0

ΑΣΚΡΗ – ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ   0-3

ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ – ΛΑΦΥΣΤΙ 7-2

ΚΥΡΙΑΚΙ – ΚΑΣΤΡΟ  3-1

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ – ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ  7-1

Ρ:  ΡΗΞΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

 

ΠΗΓΑΣΟΣ 2017-18

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : Μάνεσης Γιώργος

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: Κορογιάννος –Διομήδης – Αργυρίου – Μερεντίτης – Κουσαδιανός – Fetsani – Αντωνόπουλος - Lesi - Κατσίμας Άγγελος – Κατσίμας Φιλ. - Κατσίμας Μιχ – Κατσίμας Λ. – Κατσίμας Γ. - Leka – Μίχος – Σολωμός – Λιόντος – Στάμος – Λούλος – Πούλος

 

ΑΦΙΞΕΙΣ:

Ηρθανε   Μίχος  από ΠΑΟΚ  και  5 ποδοσφαιριστες από Ακαδημία Ποδοσφαίρου ‘’ ΛΙΟΝΤΟΣ ‘ Κορογιάννος - Σολωμός – Λιόντος – Στάμος – Λούλος

ΑΝΑΧΩΡΙΣΕΙΣ : Φύγανε   Τσώνης – Μαυροειδής – Καρβούνης

 

ΈΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  Β'ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 1-10-17

 

Κύπελλο  ΕΠΣ Βοιωτίας 2017-18

Γήπεδο Ορχομενού  10-9-17

ΑΕΟ-Πήγασος   7-1

Στο πρώτο του επίσημο αγώνα για την σαιζόν 2017-18 ο Πήγασος γνώρισε την ήττα με το βαρύ 7-1 .Απέναντι στην νεανική αλά και με απουσίες ομάδα του Γιώργου Μάνεση βρέθηκε μια ομάδα της παραπάνω κατηγορίας με ποδοσφαιριστές έτοιμους μάλλον από τώρα για την μεγάλη κατηγορία. Με έναν επιθετικό να βλέπει εύκολα δίχτυα , που μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 . ο Πήγασος απάντησε στο  14’  ισοφαρίζοντας  1-1 με τον Αργυρίου αλλά μέχρι εκεί , η συνέχεια ήταν για την ομάδα του Ορχομενού που από  το 20’ και μετά  έκανε το 2-1  και βρέθηκε στο 45’ να προηγείται με 5-1. Τα δύο γκολ του Β’ Ημιχρόνου απλώς συμπλήρωσαν το σκορ του αγώνα κάνοντας το τελικό 7-1.

Ένας ανανεωμένος Πήγασος που  λείπει η εμπειρία,αλά υπόσχεται πολλά για την ομάδα της Αγίας Άννας.  

ΠΗΓΑΣΟΣ: Κορογιάννος – Κουσαδιανός – Μιχος - Leka – Αργυρίου – Μερεντίτης – Fetsani – Λιόντος – Λούλος – Σολωμός – Κατσίμας Αγγ.

ΑΛΑΓΕΣ:  45’   Χριστοδούλου  ------    Κουσαδιανός

                 67’  Μάνεσης           -------   Αργυρίου

                 73’  Κατσίμας Γ.       -------  Σολωμός

ΓΚΟΛ:  14’ Αργυρίου

ΣΚΟΡ:  5’   1-0     14’  1-1          45’ 5-1      και 2 γκολ στο Β’ Ημίχρονο

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:  Βασιλιάς Κ. –   Φλούδα Σόνια  - Λέτσας  Γ………  Καλή

 

 
..Πρόγραμα Πήγασου 2017-18

 

πρόγραμμα

 
....

.

 
.....

..

 
.Κούκουρα

 Φωτογραφίες απο Ελικόπτερο 2014 

 

    

 

 

 

 

 

 
.Πήγασος
 

 

 

Πήγασος 2015-16

 

 

\
 
 
 
 
  
Πήγασος 2014-15
 
Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Βοιωτίας - 1ος Όμιλος

Δείτε παρακάτω την βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 για το Πρωτάθλημα Β' Ερασιτεχνικής Βοιωτίας

 

 4 η αγωνιστική   5-11-17 

 

A/A

ΟΜΑΔΑ

ΑΓΩΝ.

ΒΑΘΜΟΙ

ΝΙΚΕΣ

ΙΣΟΠ.

ΗΤΤΕΣ

ΤΕΡΜ.

1.

Υψηλάντης Ρ

3

9

3

0

0

13-2

2.

Ορχομενός  Ρ

3

9

3

0

0

11-1

3.

Κυριάκι

4

6

2

0

2

8-5

4.

Πηγασος

4

6

2

0

2

9-8

5.

Πανγεωργικός Ρ

3

6

2

0

1

5-4

6.

Λαφύστι

4

6

2

0

2

9-10

7.

Κάστρο

4

6

2

0

2

7-8

8.

Ελικώνας Δομβρ 

4

6

2

0

2

9-11

9.

Ρήξη Λιβ  Ρ

3

3

1

0

2

2-7

10.

Παύλο

4

3

1

0

3

5-12

11. Άσκρη 4 0 0 0 4 0-10

.

 

 

 

 

 

 

 

 
R  Ρεπό
*  Αγώνας λιγότερος
+  Μείον βαθμοί
> Τιμωρία
^ Αγώνας σε εκρεμότητα
 
 
 

Καιρός

Ημερομηνία/Ώρα

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

koukoura.gr

agiaanna.gr

Η μουσική της εβδομάδας

ΕορτολόγιοΤυχαία εικόνα

0004.jpg

Στατιστικά στοιχεία

82367
ΣήμεραΣήμερα35
ΕχθέςΕχθές31
Τρέχουσα εβδομάδαΤρέχουσα εβδομάδα191
Τρέχων μήναςΤρέχων μήνας584
ΣύνολοΣύνολο82367
Συνδεδεμένοι χρήστες: 0
Επισκέπτες: 29